DUcato
28.11.2020

Cestování podle výběru je nový trend! Lidé rádi cestují určitými způsoby, většinou dvěma – sólo a skupina. Někteří lidé rádi cestují ve skupině dvou nebo více osob, zatímco jiní jsou vlci samotáři. Pokud si myslíte, že je lepší – sólo cestování vs. skupinové cestování, věřte, že není vítěz. Obě cesty mají své vlastní výhody i nevýhody. V první části se podíváme, jak je to s cestováním sólo. Ve druhé části zase na cestování mikrobusem ve skupině.
Podívejte se na nejlepší výhody i nevýhody, které vyplynuly z cest vlků samotářů.

1. Svoboda

Někteří lidé rádi cestují jen pro svobodu. Cestování vidí jako únik z davu. Pro ně je to osvobozující a živé. Během samostatného cestování neexistují žádné starosti, odpovědnost ani závazky. Můžete si vybrat cíl, provést změny uprostřed, upravit na místech, nebo jednoduše změnit cíl. Neexistuje žádné omezení pro cestování kamkoli jste vždy chtěli. Během svého podnikání můžete být tak šílení, jak jen chcete. Máte chuť na hvězdný večer u vodopádu? Jděte do toho!

2. Trávíte svůj čas, jak chcete vy

Když cestujete samostatně, můžete dělat, co se vám líbí – číst, psát, tančit, poslouchat pouliční hudbu nebo jen sedět a hledět. To není možné, když jste ve skupině, protože v určitém okamžiku musíte pozměnit své osobní preference. Cestování sólo odhalí hodně o vašem vlastním já. Začnete přijímat sebe a postupně oceňujete svou vlastní společnost. Uvědomujete si, že je to klidnější posezení u okna, ztracené ve vašich vlastních myšlenkách.

3. Držíte se rozpočtu

Je snadné spravovat svůj vlastní rozpočet a upravovat jej kdykoli cestujete samostatně. Můžete se rozhodnout zůstat v luxusním ubytování a jíst levně nebo naopak. Můžete se rozhodnout pro stopování nebo veřejnou dopravou, aniž byste se museli starat o kohokoli jiného. Tímto způsobem můžete také ušetřit spoustu peněz. Vyjednávání je také snazší, když cestujete samostatně, zejména při nakupování.

4. Unikátní zážitky

Cestování sólo otevírá mnoho příležitostí. Na své cestě se setkáte s několika lidmi, seznámíte se s nimi a možná se s nimi po jistých interakcích spojíte. Nemusíte být vázáni společenskými hranicemi a normami. Zůstanete tak daleko od všeho dění jak jen chcete, nebo se připojíte k náhodné skupině při večerní zábavě.
Výhody cestování ve skupině již brzy v dalším článku.