DUcato
15.12.2020

A nyní se podívejte se na nejlepší výhody i nevýhody, které jsme získali z cestování ve skupinách.

1. Průvodce

Průvodce je nejlepším způsobem, jak si užít organizovaného cestování. Při cestování na neznámá místa budete možná potřebovat osobu, která o místě již ví. Je to bezpečné a je tu menší šance, že vás místní podvedou. Během skupinového cestování je vše dobře zorganizováno s preventivními opatřeními. Pokud se někdy ztratíte nebo se cítíte osamělí, váš průvodce je vám vždy na blízku. Rovněž získáte další informace o místě, které byste jinak během cesty na vlastní pěst nevěděli. Nebo máte ve své posádce v mikrobusu někoho, kdo na daném místě již byl, a proto vám může vždy poradit.

2. Bezpečnost

Samotné cestování může být často riskantní, zejména pokud cestujete do cizí země. Existují šance, že byste mohli narazit na potíže. A pokud jste sami, nemůžete okamžitě kontaktovat pomoc. Na druhou stranu vám skupinové cestování nabízí bezpečnost a okamžitou pomoc. Pokud narazíte na potíže, můžete se obrátit na svého průvodce nebo spolucestující. Pokud během cestování onemocníte, vždy vám bude k dispozici pomocná ruka. V případě cestování mikrobusem budete mít spoustu přátel ve svojí těsné blízkosti. Možná o nich zjistíte něco, co jste doposud ani netušili.

3. Ubytování a restaurace

Při skupinových cestách se nemusíte starat o nalezení nejlepšího ubytování nebo restaurace. Cestovní kancelář, kterou vyberete, to udělá za vás. Obdržíte různé nabídky s řadou možností pobytu. V některých případech můžete své balíčky upravit podle svých potřeb. Ušetřete také spoustu času a peněz. Několik turistických zájezdů vám také poskytne exkluzivní vybavení, jako jsou kabinové převody a dobroty.

Další výhodou cestování ve skupině je výhodná cena půjčovného za mikrobus. Čím víc se vás na cestu vydá, tím levněji pro každého z vás vyjdou cestovní náklady. V těchto chvílích ani cestovní kancelář potřebovat nebudete. Můžete vyrazit na cestu na vlastní pěst. Případné ubytování můžete řešit operativně. Nebo můžete cestovat mikrobusem tam, kam chcete – ale ubytování vám může sehnat cestovní kancelář. Získáte tak alespoň částečnou svobodu.

4. Aktivity / itinerář

Pokud vám nedojde čas nebo nemáte představu o ideálním itineráři, abyste si místo užili, pak jsou turné nejlepšími možnostmi. Bude vám poskytnuta cestovní trasa s hlavními atrakcemi a exkluzivními zařízeními. Budete moci moudře využít svůj čas a získat dostatek času na to, abyste si užili dovolenou. Skupinové zájezdy jsou testovány, vyzkoušeny a zábavné. Nechte si naplánovat cestu těmi, co se na místech vyznají – a vyrazte s celou svojí skupinkou komfortním mikrobusem.

Nyní, když jste prošli zelenější stranou obou typů cestování, máte jasnou představu, abyste se rozhodli, kterou zvolit. Ať už cestujete samostatně nebo skupinově, víte, na co si dát pozor. Pokud máte stále nějaké obavy, ujistěte se, že existují přizpůsobitelné zájezdové balíčky pro obě (skupinové i samostatné cestování), které vám nedovolí nic jiného než si užít!