DUcato
15.09.2020

Dovolená letecky už vás omrzela? Hledáte zpestření vašich volných letních dnů někde v zahraničí, ale chtěli byste trávit dovolenou mnohem dobrodružněji? Vydejte se na svou cestu karavanem po Evropě. Objevíte skryté krásy, které vám cestovní kanceláře zapomněli zmínit, a pokud se bojíte, že nebudete mít kde zaparkovat a přespat, nabízíme vám zajímavý přehled kempů napříč celou Evropou.

Dovolená se vším všudy

Dovolená v karavanu či jiném obytném voze má své výhody. Můžete kdykoliv zastavit (ovšem na určených místech pro stání s obytným vozem) a trochu si zdřímnout, vaše děti se zabaví sledováním pohádek či hraním her v obytném voze a vy si můžete vychutnat jízdu za dalším dobrodružstvím. Nemusíte na poslední chvíli shánět hotelový pokoj, kde složíte hlavu po dlouhém dni. Vaše dovolená může začít i skončit, kdy jen se vám to bude hodit.

Pozor však na spaní za jízdy, které je během cestování zakázáno hned z několika bezpečnostních důvodů!

Dnešní obytné vozy se dají půjčit za přijatelnou cenu, a tak vás dovolená ve výsledku vyjde podobně jako luxusní dovolená v zahraničí letecky a all inclusive. Obyčejná dovolená však začíná a končí na jednom místě. Naopak obytným vozem můžete projet půl Evropy a vidět mnohem více, jako byste si zaplatili hned několik dovolených najednou. To má snad něco do sebe ne?

Objevte krásy Evropy

Níže najdete užitečné odkazy na weby, které vám usnadní dovolenou v karavanu. Poradí vám, kde v Evropě, nebo klidně v konkrétních státech Evropy, můžete kempovat s karavanem. Najdete zde i tipy na výlety s karavanem.

  • www.camping.de – seznam kempů v Německu
  • www.azur-camping.de – kempy v Německu a v Itálii
  • www.campingclub.at – seznam kempů v Rakousku
  • www.camping.hr – seznam kempů v Chorvatsku
  • www.istra.com – samostatně seznam kempů na Istrii
  • www.camping.hu – seznam kempů v Maďarsku
  • www.turistika.cz – turistické cíle a zajímavosti celého Světa
  • www.trajekt.cz – seznam a objednávání trajektů

Pokud nechcete cestovat karavanem, ale přesto se vám nechce na cestu vyrážet ani obyčejným automobilem, můžete zvolit možnost cestovat v mikrobusu. Ten je prostorný natolik, aby se v něm komfortně cestovalo i celé vaší rodině. V případě, že budete cestovat v menším počtu, se můžete v mikrobusu také poměrně pohodlně vyspat.

Doufáme, že jsme vás nalákali na výlet po světě některým z obytných vozů, a že si svoji letošní dovolenou užijete mnohem dobrodružněji.