DUcato
28.09.2020

Krásné fotografie z dovolených, které si prohlížíme v albech, nás lákají za sluníčkem a teplem. Kam se za tím krásným slunným počasím vydat během zimního období? Kde je krásně a teplo? Inspiraci najdete v našich šesti slunných a teplých tipech.
Ačkoliv můžete s mikrobusy cestovat pouze po zemích Evropské unie a naše tipy jsou na mnohem exotičtější destinace, i tak můžete naše mikrobusy využít. A jak? Co si udělat roadtrip po zemích Evropské unie, kdy si stanovíte cílovou destinaci, odkud se do cílové destinace dostanete letecky? Po této exotické dovolené můžete mikrobusem cestovat zpět – a projet během cesty zcela jiné země.

Za teplem do Thajska

Během zimy je v Thajsku okolo krásných 30 stupňů. Nebudete trpět vedrem, ale zároveň se můžete osvěžit v moři a užít si tepla. Thajsko patří mezi krásné země s bohatou přírodou. Za vyzkoušení stojí také thajské speciality jako třeba pečená ryba s rybí omáčkou, ke které se podává vařená rýže či výborné smažené krevety s medovou omáčkou.

Levné zájezdy na Kanárské ostrovy

V zimním čase určitě neočekávejte na Kanárech vysoké teploty, naopak pouze příjemné teplo (kolem 25 stupňů). Tato dovolená v exotice patří mezi ty levnější. Spousta Čechů míří právě na Kanáry, kde jsou na přívaly turistů zvyklí a dávají si na svých službách záležet. Na výběr máte z ostrovů: Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma, La Gomera a El Hierro.

Za krásou Srí Lanky

Tento tropický ostrov je charakteristickými svou přírodou, kterou zkrátka musíte vidět na vlastní oči! Čajové plantáže, písečné pláže, buddhistické chrámy a další památky – to jsou krásy, na které jen tak nezapomenete. Domluva zde není vůbec těžká. Díky angličtině se domluvíte velmi snadno. Lidé jsou vstřícní a milí. Pokud jste milovníky přírody, jistě vás Srí Landa přímo uchvátí. Mají zde totiž nejkrásnější stromy na světě, které jsou přímo pohádkové. A co se týče ovoce, tak to zde chutná prostě skvěle.

Nádherná příroda na Bali

Stejně jako u Srí Lanky, i zde můžete vidět nádherné přírodní scenérie (vegetace, sopky, jezera) a památky. Bohužel, v zimním období je tento ostrov ovládnut monzunovými dešti, ideálnější období na návštěvu je červen, červenec, srpen a září.

Římské památky v Maroku

Další nádhernou zemí, která stojí za návštěvu, je Maroko. Pokud toužíte jet v zimě za teplem, zde se tepla nedočkáte. Teploměr v tomto období ukazuje teplotu pod 20°C. Co určitě stojí za návštěvu, pokud jste na dovolené v Maroku, jsou jejich arabské a římské památky. Navštívit můžete také národní park Jbel Tazzeka s jeskyněmi a propastmi Gouraud Friau

Maledivy, místo pro romantickou dovolenou

Nyní něco z trošku dražší cenové kategorie. Maledivy jsou přezdívány rájem na zemi. Na fotografiích z této země můžete vidět nádherné pláže omývané průzračně modrým oceánem. Lidé zde nejčastěji jezdí za potápěním se mezi korály. Gurmány potěší exotická kuchyně, kde oblíbeným nápojem je Raa, což je míza z kokosové palmy.
Ať už si vyberete dovolenou v jakékoliv destinaci, potěší vás její kultura, příroda, lidé i krásné a teplé počasí.